Segundo de día GameLab 2016: Ron Gilbert y David Braben

GameLab

Aquest segon dia prometia. I així ha estat. Esperàvem veure a dues grans llegendes, i va arribar el pas de la primera d’elles: Ron Gilbert. Per a qui no ho sàpiga, va ser el creador del Script Creation Utility for Maniac Mansion, conegut com SCUMM, una eina que es va convertir en el motor de les aventures gràfiques més populars dels anys 80s i 90s. Ron ha reivindicat el paper de l’humor en els videojocs, un gènere que creu que no té respatller. “En certa forma, els videojocs encara es veuen com a joguines, i no obstant això en la televisió apareixen comèdies en les quals constantment es desafien els límits, sent ofensives i buscant una reacció del públic. No veig aquest tipus d’humor en jocs”. En l’actualitat Gilbert treballa en Thimbleweed Park, un videojoc d’aventures després d’haver recaptat reeixidament els fons necessaris en la plataforma Kickstarter. Es preveu la seva sortida al 2017.

La jornada d’avui també va comptar amb la presència de David Braben, conegut pel seu treball en els anys 80s, Elite i per Raspberry Pi, l’ordinador de baix cost creat amb l’objectiu de promoure l’educació informàtica en centres escolars. Braben va acudir a rebre el Premi Llegenda atorgat a les grans personalitats de la indústria. En el lliurament va agrair el reconeixement: “Em sento afortunat d’haver començat en una època tan inmadura però emocionant de la indústria. Ara és molt més difícil fer-se un buit perquè existeix molta competència… però hi ha noves oportunitats”.

Un dels moments més esperats per tots, l’han donat els desenvolupadors a través dels Premis Nacionals de la Indústria del Videojoc, premis organitzats per l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Interactives en col·laboració amb Gamelab. Els premis reconeixen als millors projectes nacionals que han aparegut al llarg de l’últim any, i aquest any ha estat pel Shooter Afterpulse desenvolupat per Digital Legends Entertainment, portant-se a més el premi a la Millor Tecnologia. Altres premis destacats: Els Deliris de Von Sottendorff i la seva ment quadriculada, de Delirium Studios, el qual es va fer amb els premis del Publico, Millor Joc de Consola i Millor Música/So; i Love You to Bits de Alike Studio i Pati.io, que va rebre el reconeixement com a Millor Joc per Smartphone/Tablet i la Millor Direcció artística.

L’estudi espanyol MercurySteam, va presentar més tard Raiders of the Broken Planet i ho va fer de forma magistral a càrrec d’Enric Álvarez dirigent de la companyia. Oferint en primícia la seva nova aventura s’han sumat a la “lliçó” Mario García, cap de programació i Dave Coix, productor del projecte, detallant la jugabilitat i les mecàniques del joc. Aquesta aventura multijugador de tall asimètric ens permetrà unir-nos a altres jugadors amb l’objectiu de conquistar Broken Planet, un lloc molt llunyà del planeta terra. En el joc s’ha donat especial importància a una història amb l’objectiu d’oferir un univers d’altura. La personalitat dels protagonistes és un altre dels aspectes a destacar, els quals donen certs avantatges al jugador i els qui mitjançant cobertures de fluid, permetran als jugadors recarregar amb garanties. El títol s’ha destinat principalment a una audiència massiva. Un gran dia el d’avui!