Distribució territorial empreses de videojocs assentades al territori català

L’Observatori de Comunicació, Videojocs i Entreteniment de l’Incom-UAB / Uvic-Ucc  va recollir i actualitzar les dades de 99 empreses de videojocs assentades al territori català en 2016. A la província de Barcelona, i en especial a la capital, es concentren el 94,25% d’aquestes empreses. Barcelona, amb el 68,49%, esdevé un important nucli productiu i un pol d’atracció d’empreses nacionals i estrangeres. La següent ciutat amb nombre d’empreses relacionades amb els videojocs és Sant Cugat del Vallés, que compta amb el 6,85% del total.

L’acollida d’empreses del sector per part de les altres províncies catalanes es pràcticament testimonial. Així, a Lleida trobem el 3,45% d’empreses mentre a Girona i a Tarragona s’ubiquen el 2,30% restant, distribuïdes en parts iguals (l’1,15% a cadascuna d’elles).

Ubicació de les empreses de videojocs en territori català, generat amb batchgeo.com a partir de les dades de l’Observatori (OCVE, 2016).

Empreses_Videojoc_catalunya

Mapa interactiu disponible a: Batchgeo

 

Al següent enllaç és possible descarregar un resum de l’estudi a Catalunya que s’està ampliant actualment al sector Espanyol.