Llibre Blanc de la Indústria Catalana del Videojoc 2016

LlibreBlancL’Associació Espanyola d’Empreses Productores i Desenvolupadores de Videojocs i Software d’Entreteniments (DEV) ha publicat el Llibre Blanc de la Indústria Catalana del Videojoc 2016, amb el suport de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) i l’Observatori de Comunicació, Videojocs i Entreteniment fundat per la UVic-UCC i l’Incom-UAB. Aquest informe té l’objectiu d’estudiar en detall la indústria de desenvolupament de videojocs a Catalunya, un dels pols més importants d’aquest sector.

La Dra. Ruth S. Contreras, dirigeix l’Observatori que ha liderat un estudi del qual s’ha presentat una aproximació en el capítol “Metodologies d’usabilitat i user experience (UX) utilitzades per empreses de videojocs a Catalunya” del Llibre Blanc.

El Llibre Blanc es dirigeix als desenvolupadors, als professionals actuals i futurs del sector, a les entitats públiques i, també, a inversors privats espanyols i internacionals, i és una eina immillorable per conèixer en profunditat la indústria i el mercat del videojoc. La indústria de desenvolupament de videojocs a Catalunya es compon en l’actualitat d’un total de 120 empreses, que representen el 25% del teixit industrial de l’Estat espanyol. L’any 2015 va facturar 217 milions d’euros, el que representa més del 40% de tot l’Estat. Aquesta indústria dóna feina de forma directa a 1.687 professionals i genera una ocupació total de més de 3.000 professionals vinculats al sector.

Ja us podeu descarregar el document: Llibre Blanc de la Indústria Catalana del Videojoc 2016.