Tercer Col·loqui d’investigadors de videojocs en la UNAM

video1
Es portarà a terme en els propers dies  el “Tercer Col·loqui d’investigadors i acadèmics de videojocs” a la Facultat de Ciències Polítiques i Socials de la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic (UNAM) per part d’un equip d’investigadors i dins el projecte PAPITT IA302616. Entre els participants d’aquesta trobada, la Dra. Ruth S. Contreras, coordinadora de l’Observatori de Comunicació, Videojocs i Entreteniment (OCVE), fundat per la Universitat Autònoma de Barcelona i la Universitat de Vic.

L’esdeveniment està recolzat per la Facultat de Ciències Polítiques i Socials de la UNAM i es portarà  a terme el 26 d’octubre de 2017 sota la direcció del Dr. Àngel Garfias. El col·loqui està dirigit a investigadors, acadèmics i estudiants interessats en el tema. La Dra. Contreras realitzarà la conferència inaugural i compartirà la manera en què s’estudien els videojocs en l’OCVE.

Aquesta iniciativa es va concretar gràcies al treball de col·laboració que s’ha donat des de fa temps entre l’OCVE, la Finisterra i el Centre d’Estudis en Ciències de la Comunicació de la UNAM i que properament es materialitzarà en un conveni. La Finisterra és un centre d’investigació científica de videojocs, anime, còmics, màniga i totes aquelles indústries culturals des d’un punt de vista acadèmic multi i interdisciplinari.

El centre compta amb una ideologia molt propera al OCVE, per aquest motiu i derivat del Segon col·loqui d’investigadors de videojocs, es publicarà un llibre que es titularà “Aproximacions a l’estudi del videojoc”. En aquesta publicació, la Dra. Contreras escriurà el capítol “Aprenentatge, compromís cívic i jocs seriosos”. Serà publicat sota el segell de la UNAM.