llibres

Llista de Lectura recomanada

INCOM-UAB Press

GAMIFICACIÓN EN AULAS UNIVERSITARIAS.
Ruth S. Contreras Espinosa, Jose Luis Eguia (Eds) 2016.
“Gamificación en Aulas Universitarias” està organitzat per investigadors de l’Observatori de Comunicació, Videojocs i Entreteniment de l’Institut de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona (InCom-UAB) i de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (Uvic-UCC). Els coordinadors hem considerat necessari mostrar les experiències que s’estan desenvolupant a les nostres aules, i al costat d’altres investigadors a Espanya, així com professionals, aquest E-book pretèn reunir experiències i les principals idees generades per un grup d’experts en diferents aules universitàries de Madrid i Barcelona. Llibre en Castellà.
ISBN 978-84-944171-6-0
Download eBook
Ver más INCOM UAB

ebook_repensar
REPENSEMOS EL JUEGO.
Ruth S. Contreras Espinosa, (Coord.) 2015.
El llibre neix amb la idea de buscar, representar i comprendre una activitat bàsica i necessària de l’ésser humà. S’ha buscat continuar amb les respostes que conceptualitzen el fenomen del joc i que s’identifica amb altres conceptes rellevants. Podem dir per tant que les reflexions dels autors convidats (entre ells, Gonzalo Frasca, Marius Serra i Oriol Comas) ha estat de gran ajuda en està cerca. Ens ajuden a “retrocedir” i a mirar conceptes i creences que coneixem però que poques vegades comprenem. És necessari continuar amb aquest procés per presentar una base ferma sobre la qual construir nous conceptes.
Bellaterra : Institut de la Comunicació, Universitat Autònoma de Barcelona.
Llibre en Castellà.
ISBN 978-84-942706-5-9.
Download eBook
See more at Portal comunicacion.com UAB.

Libros Recomendados

ludoliteracy

LUDOLITERACY: DEFINING, UNDERSTANDING, AND SUPPORTING GAMES EDUCATION.
José P. Zagal, 2010
Sembla que l’aprenentatge amb jocs és fàcil. Després de tot, els estudiants gaudeixen de relacionar-se amb el contingut del curs i tenen una àmplia experiència amb videojocs. No obstant això, l’educació pot ser sorprenentment complexa. Aquest llibre explora la “ludoliteracy”, o el que significa, entendre els jocs mirant els reptes i problemes que enfronten els estudiants en ells, però relacionats directament amb les sessions d’aprenentatge. En resposta a aquests desafiaments, aquest llibre descriu com els entorns d’aprenentatge en línia es poden utilitzar per recolzar l’aprenentatge, ajudar als estudiants a obtenir millors experiències amb els jocs i establir una comprensió més profunda d’ells. Llibre en Anglès.
ISBN: 978-0-557-27791-9
Download eBook

Game-DesignTHE ART OF GAME DESIGN: A BOOK OF LENSES.
Jesse Schell, 2010
Qualsevol pot dominar els fonaments del Game Design sense experiència tecnològica necessària. Aquest llibre mostra els Objectius, i principis bàsics de la psicologia que treballen junts per dissenyar jocs de taula, jocs de cartes o d’atletisme, com a claus per fer jocs d’alta qualitat. Un bon disseny ocorre quan el joc es veu des de perspectives diferents, o “lents”. Qualsevol que llegeixi aquest llibre s’inspirarà per convertir-se en un millor dissenyador de jocs – i entendrà com fer-ho. Jesse Schell és un professional reconegut dins de la indústria del joc – és l’ex president de la International Game Developer’s Association, i ha dissenyat diversos jocs exitosos.
Llibre en Anglès.
ISBN: 978-012369496-6
Amazon

Vida-ExtraVIDA EXTRA: LOS VIDEOJUEGOS COMO NUNCA LOS HAS VISTO.
Oriol Boira, Gina Tost, 2015
Els videojocs van madurar i com a resultat, gran part dels bons títols apareixen en les portades dels periòdics i els que menys pensaven que jugarien a ells, els tenen instal·lats en els seus smartphones. Són complexos sistemes informàtics especialitzats per jugar, on es poden fer coses increïbles i els videojocs més moderns té moltes més possibilitats de les quals creiem…. Aquest llibre és útil per entendre com funcionen ja que el principal objectiu dels jocs és mantenir a la gent motivada. Llibre en Castellà.
ISBN: 9788425352782
Amazon España 

Diversifying Barbie and Mortal Kombat: Intersectional Perspectives and Inclusive Designs in Gaming.

DiversifyingYasmin B. Kafai, Gabriela T. Richard, Brendesha M. Tynes, et al., 2016
En el tercer volum de la sèrie, s’amplien les discussions sobre gènere, raça i la sexualitat en els jocs. S’inclou fins i tot, les perspectives intersectoriales en les experiències dels jugadors, per promoure dissenys, per accedir i ampliar la participació en els jocs d’atzar, en el disseny i en el desenvolupament dels jocs. Llibre en Anglès.
ISBN:978-1-365-31818-4
ETC Press