ocve

L’Observatori de Comunicació, Videojocs i Entreteniment (OCVE) es va establir formalment el mes d’abril de 2014, a partir dels treballs desenvolupats per professors de l’Institut de la Comunicació de la Universidad Autónoma de Barcelona  i professors de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya. Tanmateix, actualment és un grup obert i compta amb la participació de membres d’altres institucions i universitats i, en ocasions, de membres d’empreses del sector.

L’OCVE allotja un grup d’investigació multidisciplinària amb experiència en Arts, Humanitats, Ciències Socials i Ciències de la Computació. El grup realitza investigació bàsica i aplicada, apropant-se als jocs des d’una varietat de perspectives incloent anàlisi teòrica, disseny, enfocaments qualitatius etnogràfics, AI, interfícies i experiències del jugador. Investiga els jocs digitals, els mons virtuals i fenòmens associats i integra les línies d’investigació Comunicació digital (Digital Communication) i Estudis dels videojocs (Game studies). Promou la col·laboració, difusió i divulgació en la investigació d’aquestes àrees.

El grup, dirigit per la Dra. Ruth S. Contreras Espinosa (Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya), participa en esdeveniments nacionals i internacionals, i en l’actualitat participa en estudis, comitès de conferències i comitès científics. A més, organitza esdeveniments nacionals i internacionals, i dóna a les persones interessades l’oportunitat de conèixer més sobre el camp dels videojocs.

Punts d’interès especial

-El OCVE lidera l’estudi: Usabilidad i experiència d’usuari (UX) metodologies utilitzades per empreses de videojocs.

-L’OCVE, en col·laboració amb l’INCOM-UAB Press, publica en accés obert i arbitrat, els
eBooks InCom-UAB en Portal comunicacion.com.

-L’OCVE, en col·laboració amb el Centro de pesquisa e desenvolvimento Comunidades Virtuais investiga els jocs digitals i els mons virtuals.

-La Biblioteca Digital OCVE ofereix un servei d’arxiu d’accés obert per a treballs de recerca d’una gran varietat de llocs incloent els treballs acadèmics presentats en els tallers del OCVE.

Socis Fundadors
Prtners

 

Socis col·laboradors
ENTI. Escola de Noves Tecnologies Interactives.
JamToday. Learning to change learning.
DEV. Asociación Española de Empresas Productoras y Desarrolladoras de Videojuegos.
ELO. Unidade de Investigação em Estudos do Local-Universidade Aberta.