ocve

L’Observatori de Comunicació, Videojocs i Entreteniment (OCVE) es va establir formalment el mes d’abril de 2014, a partir dels treballs desenvolupats per professors de l’Institut de la Comunicació de la Universidad Autónoma de Barcelona  i professors de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya. Tanmateix, actualment és un grup obert i compta amb la participació de membres d’altres institucions i universitats i, en ocasions, de membres d’empreses del sector.

L’OCVE allotja un grup d’investigació multidisciplinària amb experiència en Arts, Humanitats, Ciències Socials i Ciències de la Computació. El grup realitza investigació bàsica i aplicada, apropant-se als jocs des d’una varietat de perspectives incloent anàlisi teòrica, disseny, enfocaments qualitatius etnogràfics, AI, interfícies i experiències del jugador. Investiga els jocs digitals, els mons virtuals i fenòmens associats i integra les línies d’investigació Comunicació digital (Digital Communication) i Estudis dels videojocs (Game studies). Promou la col·laboració, difusió i divulgació en la investigació d’aquestes àrees.

El grup, dirigit per la Dra. Ruth S. Contreras Espinosa (Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya), participa en esdeveniments nacionals i internacionals, i en l’actualitat participa en estudis, comitès de conferències i comitès científics. A més, organitza esdeveniments nacionals i internacionals, i dóna a les persones interessades l’oportunitat de conèixer més sobre el camp dels videojocs.

Punts d’interès especial

-El OCVE lidera l’estudi: Usabilidad i experiència d’usuari (UX) metodologies utilitzades per empreses de videojocs.

-L’OCVE, en col·laboració amb l’INCOM-UAB Press, publica en accés obert i arbitrat, els
eBooks InCom-UAB en Portal comunicacion.com.

-La Biblioteca Digital OCVE ofereix un servei d’arxiu d’accés obert per a treballs de recerca incloent els treballs acadèmics presentats en els tallers del OCVE.

-La web OCVE ofereix un servei obert per a noticies, call for papers i chapters.

Socis Fundadors
Prtners

 

Socis col·laboradors
ENTI. Escola de Noves Tecnologies Interactives.
JamToday. Learning to change learning.
DEV. Asociación Española de Empresas Productoras y Desarrolladoras de Videojuegos.
ELO. Unidade de Investigação em Estudos do Local-Universidade Aberta.
Comunidades Virtuais. Centro de Pesquisa e Desenvolvimento de Jogos Digitais.
Finisterra UNAM.